Versenyuszodát építenek Gödöllőn 2015.12.22

Nemzetközi úszó- és vízilabda-események megrendezésére is alkalmas, 50 méteres medencével ellátott versenyuszoda épül Gödöllőn.

Tovább a teljes cikkre »

Ennyibe kerül, ha többé nem akarsz rezsit fizetni 2015.12.22

A lakóépületek energiahatékonyságának növelését célzó komplex felújításokkal a legtöbb család szabadulhatna a számlák szorításából. A legtöbb esetben pedig még egy hitelfelvételen is érdemes lehet elgondolkodni a kívánt cél elérése érdekében. Bár az időjárás eddig kegyes volt hozzánk, az esős, hűvösebb idő érkezésével egyre többen gondolkoznak el azon, mikor indul a fűtési szezon, illetve miből fogják majd kigazdálkodni a hamarosan megugró rezsidíjakat. Pedig a lakóépületek energiahatékonyságának növelését célzó komplex felújításokkal a legtöbb család szabadulhatna a számlák szorításából. Olyannyira, hogy a legtöbb esetben olyan mértékű energia megtakarítás érhető el, amely mellett a legtöbb hitel gyakorlatilag önfinanszírozó lehet. Nézzük, mit tehetünk családi házunk, lakásunk energiatakarékosságáért.

Tovább a teljes cikkre »

A termőföld-tulajdonszerzés új szabályai 2015.12.17

2014. május 1-jétől szigorodnak a földtulajdonszerzés szabályai. A mező és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 2013. december 15-től több lépcsőben lép hatályba. 2014. május 1-jétől az a belföldi természetes személy és tagállami állampolgár, aki nem minősül földművesnek, - az eddigi 300 hektárhoz képest – már csak legfeljebb egy hektárnyi földet vásárolhat meg. (Földművesnek az minősül, aki a mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséggel rendelkezik vagy ennek hiányában igazoltan legalább 3 éve Magyarországon saját nevében és saját kockázatára folyamatosan mező-, erdőgazdasági tevékenységet, illetve kiegészítő tevékenységet folytat, és ebből igazoltan árbevétele származott, vagy aki legalább 25 %-ban a tulajdonában álló, Magyarországon bejegyzett mezőgazdasági termelőszervezet olyan tagjának minősül, aki mező-, erdőgazdasági tevékenységet, illetve mező-, erdőgazdasági és az azokat kiegészítő tevékenységet személyes közreműködésként végzi.)

Tovább a teljes cikkre »